IFS

Standarde IFS (International Featured Standard)
  • IFS Food este un standard pentru audit a companiilor din industria alimentara care prelucreaza sau impacheteaza produse alimentre. IFS Food se aplica in cazul in care produsul este "prelucrat sau manipulat", sau in cazul in care exista un pericol de contaminare a produselor in timpul ambalarii primare.

     
  • IFS Logistics se adreseaza companiilor care presteaza servicii de transport, distributie, incarcarea si descarcarea atat a produselor alimentare, cat si a celor nealimentare. Standardul poate fi aplicat vehiculelor grele de transport, trenurilor, navelor, avioanelor si altor tipuri de transport, precum si centrelor de depozitare.
     
  • IFS Broker - se aplica companiilor care fac comert cu produse fara sa se ocupe de distributie sau sa intre in contact cu produsele respective. Brokerul este responsabil pentru procesul de achizitionare (selectia de furnizori) si livrarea marfurilor la clienti.
     
  • IFS Cash & Carry/ Wholesale este standard pentru furnizorii de produse en gros care manipuleaza produse ambalate sau vrac pe pietele Cash & Carry sau en gros